Модел iEV6S 2015

caj0-1Samsung SDI ще снабдява с батерии китайския производител JAC Motors.

По време на Guangzhou International Auto Parts & Accessories Exhibition 2015, JAC показа своя електрически SUV iEV6S, който ще бъде оборудван с батерии от Samsung SDI…
Според JAC, iEV6S ще бъде първият изцяло електрически SUV в Китай, който ще може да изминава по над 250 км с едно зареждане. В батерията има около 3,000 Samsung SDI клетки тип 18650 с висока производителност, милиони от които ще бъдат доставяни на JAC от началото на 2016 г.

Наричаме ги клетки, но 18650 форм факторът (в случая на Samsung SDI) външно изглежда като добре познатата ни цилиндрична батерия, която поставяме в куп електрически устройства. Въпреки малкия си размер, обаче, 18650 батериите имат енергиен капацитет около 3,000 mAh, който със сигурност ще се увеличава в бъдеще. Сравнително доскоро те се използваха най-вече в малки IT устройства като лаптопи, също и винтоверти и електро отвертки, както и в батерии за електро велосипеди и други. Сред производителите на електромобили, единствено Tesla използва този тип батерии.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *